Tessely Zoltán

BicskeSzent István út 1.3. választókerület
2017 Dec. 14 13:50

A Fejér Megyei Önkormányzat segélyakcióhoz csatlakozik

 

Ma a Fejér Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésén vettem részt, mely a Gyermekvédelmi Központ gyerekeinek műsorával indult.


Kezdeményezésemre egy gyűjtéshez is csatlakozott a közgyűlés, hogy összefogással és gyűjtéssel segítsük a súlyos beteg Süle Józsefet és családját. Alezredes úr 17 évig szolgálta Székesfehérváron az egész megyét, mint vámos, parancsnok-helyettes, parancsnok, majd igazgató-helyettes. Józsi személyes jóbarátom, így számomra különösen fontos az ügy.

 

A gyűjtéshez a megyei önkormányzat letéti számlát hozott létre, melyre minden segítő szándékú ember átutalását várják, az összeget pedig mielőbb eljuttatják a családnak. A letéti számla száma: 10029008-00319748-00000024, az átutalásnál a közlemény rovatba az "adomány" szót szükséges beírni.

 

Kérem, aki tud, csatlakozzon a segélyakcióhoz!

 

Gyógyulj meg Józsi!
Példás megyei összefogás egy martonvásári fiatalemberért

 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Fejér Megyei Közgyűlés ma jótékonysági akciót és gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, a 42 évesen súlyos betegséggel küzdő Süle József, és családja megsegítésére. Azonnal a kezdeményezés mellé állt Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnöke, majd őt követően a megyei Fidesz frakció minden tagja, valamint az MSZP frakció részéről Dr. Szabadkai Tamás megyei képviselő. Szintén csatlakozott a többi jelenlévő országgyűlési képviselő (Törő Gábor, Dr. Galambos Dénes és Varga Gábor) és Dr. Simon László kormánymegbízott, valamint Martonvásár város is. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a Fejér Megyei Önkormányzat által kezelt 10029008-00319748-00000024 számú letéti számlára való pénzbefizetéssel, vagy átutalással.

 

A jótékonysági gyűjtés kezdeményezője, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő az akció kapcsán hangsúlyozta: „Ha valaki, hát ő valóban megérdemli, hogy összefogjanak érte azok a közösségek, akikért sokat tett és akiknek méltán érdemelte ki bizalmát, megbecsülését, szeretetét. Józsi köztudottan nagy harcos, mint ahogyan az is, hogy igazi csapatjátékos. Nem csak a kézilabdában, a néptáncban, de az életben is. Szeretném ha tudná, hogy ebben az emberfeletti harcban nincs egyedül. Most sem egyedül kell küzdenie. A csapatra most is számíthat!”


A Martonvásáron élő, korábbi megyei pénzügyőr igazgató 17 évig dolgozott Székesfehérváron, a szervezeti összevonás után a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgató-helyettese volt. Ezt követően lett a NAV Bevetési Igazgatóságának bevetési igazgatóhelyettese, alezredesként. Idén nyár elején diagnosztizáltak nála súlyos betegséget, jelenleg is gyógykezelik.


„Jól ismerem Józsit, kiváló ember és kiváló szakember, nagyon sokat köszönhet neki a Martonvásár, sőt az egész megye. Fiatal ember, 3 kisgyermeket nevelnek feleségével. Úgy érzem, hogy kötelességünk segíteni az egész megye nevében. Ezzel is viszonozhatunk valamit abból a 17 éves odaadó szolgálatból, amit mindannyiunk érdekében végzett.” – mondta a közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián.


A Megyei Közgyűlés Tessely Zoltán képviselő kezdeményezésére a család támogatása érdekében letéti számlán teszi lehetővé, hogy bárki átutalhasson pénzt, aki segíteni szeretne. Az akció elindításaként, magánfelajánlásként Tessely Zoltán és Molnár Krisztián 100-100 ezer forintot, míg a többi országgyűlési- és megyei képviselő, valamint a kormánymegbízott 20-20 ezer forintot helyez el a gyűjtőszámlán.


A letéti számla száma: 10029008-00319748-00000024, átutalásnál a közlemény rovatba be kell írni, hogy „adomány”.


Az akcióhoz természetesen csatlakozik Martonvásár város is – tette hozzá Horváth Bálint a közgyűlés tagja, Martonvásár alpolgármestere. Aki, nem mellesleg, szintén gyerekkori barátja Süle Józsefnek. „Tősgyökeres martonvásáriként Józsi és az egész családja meghatározó szerepet töltött és tölt be a város életében. Szinte sokkolta a barátokat és az egész közösséget, amikor kiderült, hogy súlyos beteg. Az a minimum, hogy csatlakozunk ehhez az akcióhoz és lehetőségeinkhez mérten támogassuk Józsi felépülését, és az egész családot ebben a nagyon nehéz helyzetben. Bízunk abban, hogy sokan ugyanígy gondolják majd és szintén csatlakoznak, és bízunk barátunk felépülésében.”


A kezdeményezők azt remélik, hogy példájukat minél többen követik és anyagi hozzájárulásukkal érdemben segítik a példás családapát, feleségét, gyermekeit, az egész családot.

Tessely Zoltán

Bicske, Szent István út 1.
eseménynaptár