Tessely Zoltán

BicskeSzent István út 1.3. választókerület
2018 Mar. 12 05:22

Katonai Emlékppark évadnyitó

Évadnyitót és egyben előrehozott március 15-i ünnepséget tartottunk Pákozdon, a Katonai Emlékparban.

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Drága Ifjúság!

Köszönöm megtisztelő meghívásukat.

Mindig szívet melengető érzés, itt a Nemzeti Emlékhelyen találkozni, a nemzet lobogója alatt nekünk mai magyaroknak is összegyűlni, eleink feledhetetlen hősiességéből erőt gyűjteni, erőt meríteni a ma kihívásainak legyőzéséhez.

Hiszen joggal mondják, a történelem az emberiség emlékezete. Olyan termékeny párbeszéd, amely a múlt és a jelen között zajlik.

Így március elején, a 1848-as forradalom előtti napokban, itt a magyar történelem legdicsőségesebb dombjai között, az e hősiesség emléke előtt tisztelgő obeliszk alatt, az aradi kopjafák, az I. világháború borzalmainak és a Doni Kápolnának az árnyékában, a helyen, mely tán az országban a legmagasabb helyre tűzte zászlaján, a fiatalabb generációk számára a hazafiság iskolájának a megnyitásával, a hazafias nevelést, nos e helyt mi is lehetne más a múlt üzenete a mának, mint, hogy „a haza mindenek előtt”.

Igen, itt valóban harapni lehet a levegőben, hogy nekünk mai magyaroknak is van felelősségünk -gyermeknek, fiatalnak, felnőttnek és idősnek egyaránt- nem hagyni elveszni a hazát, melyet Petőfik, Mógák, Bemek, nemzetünk példaképei hagytak ránk örökül.

Tessely Zoltán

Bicske, Szent István út 1.
eseménynaptár