Tessely Zoltán

BicskeSzent István út 1.3. választókerület
2018 Oct. 17 12:39

Miniszterelnöki biztosi kinevezés

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr egy szép és nemes feladatot bízott rám. A tegnapi napon – a hivatalos értesítőben megjelent utasítás szerint – a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezett ki.

Megbízatásom lényegében nem változott – csupán egy új nagyon szép és fontos területtel, a Velencei-tó területfejlesztésének feladatával gyarapodott. A Pannónia Szíve elnevezés ugyanis nem takar mást, mint az Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy által megrajzolt régiót, melynek területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosaként dolgoztam az elmúlt években már eddig is.

 

Büszke vagyok rá, hogy újragondolt, nagyobb felelősséggel felruházott miniszterelnöki biztosi szerepemben tovább folytathatom a munkát, amit a térségben elkezdtem.

 

Új tevékenységem keretében továbbra is legfőbb feladatom, hogy segítsem a Pannónia Szíve programban érintett települések fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását, megvalósítását, valamint hogy ugyanezt a munkát végezzem a Velencei-tó környékén is. Ugyanakkor a megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzat képviselőivel, és a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal együttműködve koordinálom a Térséget érintő fejlesztési projekteket, azok előkészítését és végrehajtását.

 

Leendő feladataim között különösen fontos és kiemelkedő helyet foglal el, hogy figyelemmel kísérhetem a Vörösmarty Emlékkiállítás méltó újragondolását és megvalósításának folyamatát.

 

Óriási elismerése ez annak a munkának, amit itt együtt, a régió felemeléséért eddig tettünk.

 

Ez a kinevezés ugyanakkor újabb lendületet, hatalmas erőt ad számomra, hogy a közösséggel összefogva, további fejlesztések és sikerek reményében végezzem új, nagyobb területre fókuszáló feladatomat.

 

Mert nekünk Magyarország, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó környéke az első!

Tessely Zoltán

Bicske, Szent István út 1.
eseménynaptár